Rookie 2.0 – (Een knorrige oude man)
Rookie 2.0 – (Een knorrige oude man)

“Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd …”

Dit is rond Koningsdag een veel gehoorde uitspraak en als je naam dan genoemd wordt heb je er weer een Avondvierdaagse medaille bij. Zoals elk jaar is ook deze keer mijn naam niet genoemd en deze keer, vanwege de 1,5 m samenleving, ben ik ook niet gebeld door de plaatselijke burgervader/-moeder.

Het zou denk ik ook veel beter zijn geweest om, al was het maar symbolisch, iedereen met een viraal beroep en al maandenlang alles draaiende houden, NU een lintje te geven.

Het valt veel mensen niet mee om naar de “aanwijzingen/geboden/verboden” van de regering te luisteren. Het blijkt dat de jongere mensen hier iets minder gevoel/aandacht voor hebben. Gelukkig zijn er ook heel, heel veel die wel aandacht en gevoel hebben en dan met name ook voor de naaste medemens. Zij verdienen ons respect en zeker de mensen in de zorg en brandweer en politie zullen daar toch structureel voor beloond moeten worden (af en toe applaus zal wel leuk zijn, maar een brood blijft geld kosten). Tis al weer serieus genoeg dit stukje maar wat wil je ook in deze tijd.

Veel mensen worden al een beetje recalcitrant en gaan op mooie dagen lekker massaal naar buiten en lappen de 1,5 meter samenleving mooi aan hun laars. En daar word ik dan knorrig van, met z’n allen gaan klappen en You never walk alone staan te zingen en daarna gewoon je eigen gang gaan alsof het je verder geen reet interesseert. Zo duurt het alleen maar langer voordat alles is vrijgegeven.

Heel erg knorrig word ik ook van die BN’ers die denken dat alles op te lossen is met een liedje en zielig doen en zich inzetten voor de “eenzame medemens.” Daar werd en word ik heel onpasselijk van. Ik noem dit vals sentiment.

Ook de Rookie is “getroffen” door de Corona crisis. Al een vakantie(tje) moeten afzeggen en helaas is het verdere theaterseizoen ook geheel afgelast. Maar als het goed is komen er ook weer andere tijden.

Onlangs werd ik aangesproken door vriendje Jannegie. Hij vroeg waarom hij niet meer genoemd werd in Rookie 2.0. Ik nog handig zeggen dat we al een tijdje niet hadden gebadmintond en ik daarom niks over hem kon vertellen. Maar daar was het baasje het niet mee eens.

Vooruit dan maar: maatje Jannegie loopt nog steeds fris en fruitig ons leven te verpesten. Zal hij het ook wel weer niet mee eens zijn…..

Inmiddels heb ik ook een paar verwoede pogingen gedaan om mijn ceedee bestand uit te breiden. Daarover in de volgende aflevering meer. Er is op dit moment niet veel te vertellen en wordt Rookie 2.0 steeds korter.

Oh ja, ik schrijf dit op Koningsdag die nog nooit zo rustig was. Zelfs de NOS had een compilatie van de voorgaande Koningsdagen gemaakt.

Hopelijk krijgen we binnenkort betere berichten over de intelligente lockdown. Houdt u haaks of zoals we nu in duidelijke Nederlands moeten zeggen:

Stay safe en Take care of yourself.

De groeten,

Rookie 2.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *