Senioren competitie

Senior competitiespelers badmintonnen allen in de najaarscompetitie. In de periode van september tot en met januari speel je met je team in totaal 14 wedstrijden, waarvan de helft thuis en de helft uit. De thuiswedstrijden worden met alle teams gelijktijdig in de Develhal te Zwijndrecht gespeeld. Naast gezelligheid, zorgt dit voor een stukje betrokkenheid.

Wij beschikken over 8 teams verspreid over diverse niveaus van 7e klasse regionaal tot en met 4e divisie landelijk. De teams trainen gedurende de najaarscompetitie structureel op de maandagen in de Ridderhal te Hendrik-Ido-Ambacht. Onder leiding van hoofdtrainer Daan Tahitu en trainer Lorenzo Lasalvia worden gevarieerde trainingen gegeven, waarbij aandacht is voor zowel conditie, techniek als tactiek. Daan is een ervaren trainer, gediplomeerd voor het geven van trainingen op landelijk niveau. Lorenzo speelt zelf in team 1 op 4e divisie niveau, is al geruime tijd gediplomeerd en heeft recent zijn opleiding voor Sportleider 3 met goed gevolg afgerond.

De seniorentraining worden gezamenlijk door Daan Tahitu en Lorenzo Lasalvia gegeven in twee groepen van elk 1 uur en 15 minuten. De 8 teams zijn standaard verdeeld over de trainingsgroepen:
• Groep 1: 19.30 – 20.45; Teams 5, 6, 7 en het herenteam
• Groep 2: 20.45 – 22.00; teams 1, 2, 3, 4 en reserves.
• spelers die geen competitie spelen, maar wel willen trainen kunnen aansluiten in groep 2

Na de najaarscompetitie is er gelegenheid voor het spelen van wedstrijden in teamverband in de voorjaarscompetitie. Lijkt je dit gezellig, doe dan vooral mee!

Indeling voorjaarscompetitie heren
Team 1
Team 2

In de aanloop van het nieuwe competitieseizoen worden 4 extra trainingen georganiseerd in de maand juni. Kan je alvast oefenen in het samenspelen met je teamgenoten.

Naast de senioren competitiespelers zijn beide trainer verbonden aan de jeugd. De jeugd- en seniorentraining worden gezamenlijk door Daan en Lorenzo aansluitend op elkaar gegeven elke maandag in de Ridderhal. Door deze koppeling tussen jeugd en senioren ontstaat een mooie opbouw, wat tevens de doorstroming van jeugdspelers naar senioren bevordert en relatief makkelijk laat verlopen.

Heb je een vraag? Stel die gerust aan de Technische Commissie via tc@abcswindregt.nl.