‘Pokerface’ op de badmintonbaan
‘Pokerface’ op de badmintonbaan

Pokerface op de badmintonbaan door Jan J. Timmer

Met haar 17 lentes behoort Renee den Hartog tot de jonge talenten in de top van badmintonvereniging ABC-Swindregt. Extra leuk: ze speelt al sinds haar achtste bij de club.

ZWIJNDRECHT – “Ik weet nog goed dat ik destijds en andere sport zocht omdat ik turnen niet meer zo leuk vond”, blikt Reneee den hartog terug. “Ik ben toen gaan kijken bij ondermer volleybal, voetbal en badminton. Ik was er snel uit hoor, ha ha! Ik werd tegelijk met mijn buurmeisje en vriendin meteen lid van ABC, de club in mijn woonplaats Hendrik-Ido-Ambacht die later met BS Swindregt fuseerde tot ABC-Swindregt. Het leuke is dat die meiden net als ik nog steeds badmintonnen, Met een van hen – Nikki van Rijnsoever – Speel ik nu samen in het tweede team. ABC-Swindregt heeft haar twee hoogste teams in de vijfde dividie (oftewel de ‘oude’ Hoofdklasse) spelen. De onderlinge niveauverschillen zijn klein, de resulaten van beide formaties goed. “Wij staan momenteel derde met uitzicht op meer”, weet Renee den Hartog. “Een kampioenschap lijkt net wat te hoog gegrepen, maar je weet het nooit he. Zelf ben ik in ieder geval en sporter die nooit opgeeft. Al sta ik nog zo ver achter, ik blijf knokken voor elk punt.” Een ander sterk punt van Renee den Hartog is haar ‘pokerface’ tijdens partijen. “Ha ha, dat hoor ik wel vaker! Tegenstanders kunnen aan mij niet zien hoe ik voel en of ik vermoeid ben of niet”. De damesenkel is haar favoriete spelonderdeel. “Ik ben een echtesingelaar”, stelt ze vast. “De mixed-dubbel is mijn minst favoriete onderdeel. Dat komt doordat ik als dame voorin moet spelen en geacht wordt om veel netdropduels aan te gaan. Juist dat laatste ligt me niet zo. Ik vind het net wat te friemelig, ha ha! Ik weet ook dat mixen vanzelf leuker wordt als ik dat korte spel beter ga beheersen. reden om er meer op te gaan oefenen. Want ik wil me blijven ontwikkelen in mijn sport. Het zou leuk zijn om ooit nog een klasse hoger te kunnen spelen. Nee, hoger reiken mijn ambities niet. Ik vind badminton vooral gaaf om te doen. Het plezier vasthouden is het belangrijkste.”

LEKKER MOE GEVOEL
Trainen doen Renee den hartog en haar clubgenoten sinds deze zomer onder leiding van nieuwkomer Stefan Vissenberg, “Bevalt prima. Ik kom regelmatig met een bezweet hoofd en een lekker moe gevoel van de baan. Die dingen zijn voor mij vaak bepalend of een training leuk was of niet, ha ha!Ik vind het heerlijk om zwoegend over het veld te trekken en na een afloop het gevoel te hebben dat ik echt iets gedaan heb. Bij deze trainer zit dat wel goed, ha ha!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *